UDVANDRERNE
FORESTILLING – DANSKDANSK – 2018
Fattigdom, krig, forfølgelse, kærlighed og eventyrlyst har til alle steder og til alle tider ført mennesker ud på rejse. Nogle rejser har ført mennesker til Danmark. Udvandreren er gæstearbejderen, der søgte arbejde og muligheder i et nyt land med en fremmed kultur, et uforståeligt sprog og sære skikke. Udvandreren er også den politisk forfulgte, der søgte friheden til at tro og mene, hvad hun ville. Udvandreren er også ham, som kærligheden trak så stærkt i, at han gik om bord på et skib og sejlede over Atlanten. Og udvandrerne er de børn og voksne, der som familie flygtede fra nazisterne til Sverige, men på vejen strandede i Danmark. I UDVANDRERNE oplever vi disse knusende, ubegribelige og betagende skæbnefortællinger. Fortællinger om mennesker, der turde tage springet. Beretninger om mennesker, der gav fanden i det liv, de lagde bag sig. Historier om mennesker, der bad til, at det var rejsen, der ikke bare ville ændre deres, men deres børn og børnebørns liv. UDVANDRERNE er historier om mennesker, der alle rejste af lyst eller nød – drevet af én drøm. Drømmen om et andet liv. UDVANDRERNE er drømmene fortalt i ord, toner og klange, baseret på interviews med udvandrere.
OM
Medvirkende: Josephine Raahauge, Wahid Sui Mahmoud + Marie Louise von Bülow
Instruktør: Sandra Yi Sencindiver
Dramatiker: Julie Petrine Glargaard
Komponist: Marie Louise von Bülow
Scenograf: Mona Møller Schmidt
Lysdesign: Martin Danielsen
Lydkonsulent: Emil Sebastian Bøll
Kreativ producent: Christine Worre Kann
Idé & koncept: danskdansk
Udtalelser
UDVANDRERNE
“De små scener, som Mahmoud og Raahauge smidigt spiller samtlige roller i, veksler stykket igennem med passager, hvor de – ledsaget af musikeren og sangeren Marie Louise von Bülow – i sang sætter ord på mere højstemte betragtninger om at være udvandrer og dertil gør selve vandringsmotivet kropsligt ved at bevæge sig langsomt og hurtigt, tungt og stresset, rundt i Mona Møller Schmidts foranderlige spejlscenografi.”
Information
UDVANDRERNE
“Vi hører om gæstearbejderen Mehmet fra Tyrkiet. Han er rejst til Danmark for at tjene penge, og meningen er, at han kun skal være her i få år. Men årene går, og opholdet bliver længere og længere. Vi følger hans liv på arbejdspladsen, hvor det kan være svært at blive en del af kollegaerne. En dag er det slut, og Mehmet rejser tilbage til Tyrkiet – blot for at opleve, at intet er, som det var. Wahid Sui Mahmoud er stærkest i denne rolle.”
Scenekant
Er du Lære?
Find et foredrag eller workshop der passer til lige netop din klasse
Link kommer snart